ORIGENS

Nascut a Barcelona el 1925, Jordi Aguadé fundà el seu taller de ceràmica l’any 1950. Alumne de l’Institut Escola, Aguadé va ser aprenent del mític ceramista Josep Llorens Artigas a l’època en què el taller d’Artigas col·laborà amb Joan Miró en alguns dels seus gran murals ceràmics. Aguadé va acabar la seva formació a París i Suècia, on va rebre la influència dels corrents estètics escandinaus. En tornar a Barcelona, els dissenys de les seves figures i la seva ceràmica d’ús revolucionen el mercat de la ceràmica.

Jordi Aguadé fou un dels membres fundadors de La Cantonada, un grup de disseny multidisciplinari de gran rellevància durant els anys 60 i 70. Des del 2003 és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i de Sant Jordi i el 2015 fou distingit amb la Creu de Sant Jordi.

 

EVOLUCIO

A partir de 1988 és Pere Aguadé, fill del fundador, qui pren les regnes de l’empresa familiar. Sense perdre els orígens i amb gran respecte a la tradició, Pere Aguadé modernitza el negoci i l’obre a nous dissenyadors, apostant per un producte d’avantguarda i mantenint l’alta exigència de qualitat.

Aguadé Ceràmica es consolida com a referent de la ceràmica d’ús i des del 2006 s’especialitza en la fabricació de producte personalitzat, creant vaixelles ad hoc per a alguns dels restaurants de més prestigi del moment, tant d’àmbit nacional com internacional.

 

 

PRODUCTE

Les peces d’Aguadé Ceràmica tenen un segell i una personalitat pròpia que les fa fàcilment identificables i diferenciables. Els blaus del nostre mar Mediterrani, els colors de la terra, els animals o les flors de la natura que ens envolta, línies netes... Les peces de gres d’Aguadé s’inspiren en l’entorn i donen vida a unes vaixelles que són un plaer per als sentits.

És ceràmica amable, per conviure-hi, productes per fer servir i per gaudir que converteixen els moments quotidians en una petita celebració.

Carles Collet, 15  /  08031 Barcelona  /  +34 93 427 54 69  /  aguade@aguade.com

ES

EN

/

/

CAT